10+ casestudier som beviser vår resultatdrevne tilnærming
Internkonkurrerende Sider
Internt konkurrerende sider er flere sider på samme nettsted som konkurrerer om den samme søkeord/frasen. Dette skjer når lignende innhold er på forskjellige nettsider, retter seg mot lignende søkeord eller har motstridende signaler for søkemotorer.
Hvorfor intern konkurranse er dårlig
- Fortynnet autoritet: Å ha mange sider som konkurrerer om et lignende sett med søkeord kan fortynne nettstedets totale rangeringskraft i søkemotorene.
- Søkemotorer blir forvirret: Hvis det er to sider som retter seg mot det samme søkeordet, kan Google ikke bestemme hvilken side som er mest passende for et relatert søk, så det rangerer lett begge sidene lavere enn normalt.
- Dårlig brukeropplevelse: Brukere blir forvirret og frustrert når flere sider viser lignende informasjon. Dette skaper en dårlig brukeropplevelse.
Identifisere internt konkurrerende sider
- Søkeordsforskning: Bruk verktøy for å finne søkeordene som to eller flere sider på nettstedet ditt retter seg mot.
- Nettstedaudit: Utfør en nettstedaudit for å identifisere duplikat innhold, tynt innhold eller sider med dårlig optimalisering.
- Søkemotoranalyse: Verktøy som Google Search Console viser deg hvilke sider som rangerer for hvilke søkeord og hvor de faller i rangeringene.
Hvordan håndtere intern konkurranse
- Slå sammen lignende innhold: Hvis to eller flere sider har samme innhold, slå dem sammen til én mer omfattende side.
- Canonicalisering: Vinn søkeord- eller temaberømmelse, og legg deretter til rel=”canonical”-taggen til hovedsiden.
- Søkeordoptimalisering: Hver side bør være optimalisert for unike, relevante søkeord.
- Intern linking: Bruk lenker til relaterte sider på nettstedet ditt for å signalisere til søkemotorer og brukere.
- Side nivå: Lever kvalitetsinformativt innhold på alle sider.
- Brukeropplevelse: Fokuser på å skape en god brukeropplevelse, for eksempel å optimalisere lastehastighet, mobilvennlighet og generell nettstednavigasjon.
Å håndtere intern konkurranse kan bidra til å heve rangeringen din på søkemotorresultatsidene, forbedre brukeropplevelsen og til syvende og sist tiltrekke mer organisk trafikk.